Premiär för familjefoto i nya studion!

I lördags fotade jag min första familjefotografering i nya studion! Jag är så galet nöjd med vår nya lokal, den är fantastisk! 

Det var några riktigt goa små busfrön som hälsade på mig igår, mycket spring och bus! Blev såå glad när en av dem kallade mig "förgrömmade unge" - Astrid Lindgrens fantastiska berättelser lever kvar än! <3

Inte nog med att det var roliga barn som kom dit, jag fick också besök av självaste spiderman! Hon lärde oss andra hur man gör grymma spidermanposer.

Här är en av mina favoriter från fotograferingen! 

 

Stylistelever

I December var jag på Anders Ljungstedts Gymnasium igen och tog studiobilder på deras nyårs-sminkningar. Jag brukar fota i min studio men kommer även gärna ut till företag/event och tar bilder också. Såhär såg det ut när jag tog bilderna på stylisteleverna. 

Jag använde mig av tre stycken blixtar, en reflexskärm och svart bakgrund, tog kanske 10-15 minuter att sätta upp ett av skolans klassrum. 

Temat den här gången var Nyår, och här är några av mina favoriter från fotograferingen.

December-välgörenhets-paus

Jag har inte hunnit skriva något om vad jag haft för mig i December då jag har haft helt fullt upp med fotograferingar, klappar och Lucia. 

Lucia? Precis! Förutom att Fota tycker jag också mycket om att sjunga, och i år valde jag att vara med i ett Luciatåg som samlade pengar till välgörenhet. Såhär i juletider kan man inte låta bli att tänka lite extra på de som inte har det lika lätt av olika anledningar, speciellt barnen. Genom ett samarbete med Lions och Kulturskolan samlade vi in 160 000 till Operation Smile, Barndiabetesfonden och till barn som tvingats på flykt från sitt hem. 

Jag sa ju att jag skulle dela med mig mer av mig själv i år, så för att förklara varför jag valde att spendera runt 100 timmar i December, sjungandes i ett nattlinne med krans i håret, kopierar jag mitt eget facebookinlägg jag la upp efter att ha kommit hem från Luciaperiodens höjdpunkt (för mig).

"Känslor ger livet mening.

För mig handlar att vara med i Linköpings Luciatåg om tre saker. Passion för sången, att bidra till att människor runt om i världen som har det svårt får det lite bättre och sist men inte minst - alla fantastiska känslor man upplever under tiden som tärna. Idag var en sådan dag då känslorna var i fokus, eller, inte bara i fokus utan de var överväldigande!

För mig handlar inte Luciatågen främst om ett perfekt musikaliskt framträdande, utan om att förmedla en känsla. En känsla av frid, lugn, värme, gemenskap till exempel, det beror på vem som ser och hur deras liv ser ut. Känslan av att veta att vi berört människor genom vår sång ger mig gåshud och en varm känsla i bröstet varje gång jag ser någon diskret torka bort en tår från kinden.

Ibland är inte tradition och fina klanger det viktigaste, ibland kan det vara något så enkelt som att få känna igen sig, och kanske att känna sig betydelsefull och sedd. Idag var vi och lussade för funktionshindrade ungdomar på Klippan. Under lussningen la vi ner våra ljus och började sjunga sången "Ljuset i advent", fast både med röst och med händer (teckenspråk). När ungdomarnas ansikten lyste upp och de jublade och började teckna med i sången överväldigades jag av den där känslan, med gåshud, smått tårfyllda ögon, en bubblande varm känsla i bröstet och ett orubbligt leende som går från öra till öra. Den känslan går inte att köpa för pengar. Den är ovärderlig. Den känslan är den främsta anledningen till att jag vill vara med i Linköpings Luciakör, igen. <3"
Mycket inför julen!

Jag hade fullt upp i tomteverkstaden inför julen det här året! Superkul att fixa med klappar och kort! 

När jag skulle trycka upp julkorten hittade jag inga leverantörer som tryckte snygga och genuina julkort, så till slut tog Ida-kan-själv saken i egna händer och pysslade ihop julkorten för hand. Nu i efterhand var det kanske inte den mest tidseffektiva lösningen, men jag fick i alla fall skicka iväg "riktiga" julkort till mina kunder! :)

En liten inblick i tomteverkstaden hos Ida.

Jag gjorde julkorten på beiget tjockt papper. Stämplarna och den fina guldfärgen är från Panduro.&nbsp;

Jag gjorde julkorten på beiget tjockt papper. Stämplarna och den fina guldfärgen är från Panduro. 


60-tals makeup

Igår gjorde jag något lite annorlunda och tog med mig studion till Anders Ljungsteds gymnasium och fotade 60-tals inspirerade sminkningar åt duktiga stylist-elever. Roligt att variera sig! 

Jag fotade mot en vit bakgrund och la till färgen i efterhand. Vanligtvis brukar jag inte vilja retuschera mina bilder, men gjorde det lite nu då målet inte var att få modellen att se snygg ut utan att visa upp sminkningen. Eleverna sminkade varandra så de som stylat är själva inte med på bilderna.  

Såhär blev resultatet: