Frågor och svar - bröllop

Hur många bilder levererar du?
Jag rensar bort dubletter där folk blinkar mm men annars levererar jag alla bilder jag tagit under dagen. Det brukar vara 150-250 st från lilla paketet, 250-350 från mellanpaketet och 500-650 från det stora paketet. 

Behandlas bilderna innan vi får dem?
Jag redigerar alla bilderna så som jag tycker de blir finast innan jag levererar dem till er. 

När och hur får vi bilderna?
Bilderna levereras högupplösta digitalt både via internet och påUSB-minne. Efter ca 2 veckor får ni bilderna via ett lösenordsskyddat personligt webb-album. Via webb-albumet kan ni enkelt dela bilderna men nära och kära, eller dela direkt från sidan till till exempel facebook. Ni får även bilderna på USB för att enkelt kunna spara dem på datorn hemma. Vill ni beställa utskrifter, förstoringar eller tack-kort får ni givetvis gärna göra det också. 

Får vi använda bilderna som vi vill när vi fått dem?
Ni får publicera bilderna var ni vill efter leverans och ni anger mig som fotograf (foto: Ida Gyulai) Bilderna får ej ändras efter leverans, skulle ni ha önskemål på förändringar (tex svartvit version) kontakta mig så hjälper jag er. 

Har du backup på bilderna?
Givetvis! Jag tar backup på störst allvar och gör allt i min makt för att inga bilder ska försvinna! Jag fotograferar med dubbla minneskort (backup direkt i kameran på bilderna) och har även flera backuper hemma när jag laddar in bilderna i datorn. Jag har också alltid med mig en extrakamera till bröllopet om något skulle hända men den ena. 

Träffas vi innan bröllopet?
Jag bokar alltid in ett inför-möte så jag hinner lära känna er lite och får med alla era önskemål inför den stora dagen! Bor ni långt bort kan det vara smidigare med ett skype-möte, annars ses jag gärna på ett fik eller på mitt kontor. 

Vad händer om det regnar på bröllopsdagen?
Under vårt möte bestämmer vi alltid en reservplats där vi kan fotografera om det skulle regna mycket. 

Hur långt kan du tänka dig att åka för att fota bröllop?
Jag utgår från Linköping och jobbar mest där och runtom i Östergötland, men jag reser gärna till alla världens hörn för att föreviga bröllop! En viss milersättning tillkommer då på totalpriset. 

Vad händer om du blir sjuk på bröllopsdagen?
Det krävs mycket för att jag inte ska fota ett bröllop, men om jag nu mot förmodan skulle behöva stanna hemma har jag stort kontaktnät med fotografer som kan hoppa in istället. 

Hur betalar vi för fotograferingen?
Efter att ni bokat mig kommer en faktura på 30% av beloppet för bröllopet. Resterande summa kommer på en separat faktura efter bröllopet när ni fått era bilder. 

Hur gör vi när vi vill boka dig till vårt bröllop?
Maila eller ring mig vilket datum ni ska gifta er och kort om er bröllop så återkommer jag inom två vardagar!